Сеизмолози: Може да има трус от 8 по Рихтер във Вранча - 6 October 2013 - "ОБЗЪРВЪР - РУСЕ" - информационният сайт на Русе


ОБЗЪРВЪР - Русе

КАТЕГОРИИ

Новини [2095]
Предавания [7]
Анализи [315]
Скандали [559]
Любопитно [1178]
Реклама [3]
Позиция [4]

РЕКЛАМА

ЗА ОЩЕ ИНФО НАТИСНИ ТУК

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

СТАТИСТИКА


Total online: 0
Guests: 0
Users: 0
Main » 2013 » October » 6 » Сеизмолози: Може да има трус от 8 по Рихтер във Вранча
9:35 PM
Сеизмолози: Може да има трус от 8 по Рихтер във Вранча
Украински сеизмолози предупреждават, че планината Вранча, където през последните дни се засилва подземната активност, може да бъде епицентър на унищожителен трус. Според вицепрезидента на Украинската асоциация за сеизмологично строителство Константин Егупов, стихията може да бъде по-силна дори от земетресението през 1977 г. 
Като се позовава на данни от Одеската сеизмологична станция, Егупов изнася данни, че за миналата година са регистрирани 14 труса идващи от Вранча. За 2013 година до сега имаме 14 регистрирани труса, а 8 от тях са се случили за последните три седмици, съобщават украински медии. 
Според учения, в най-лошия вариант Вранча може да избухне с магнитуд до 8 степен по скалата на Рихтер, което би било катастрофално за Румъния и всичките й съседи. Нека припомним, че най-силното земетресение, което донесе жертви и разрушения и у нас от планината Вранча бе 7.2 бала. 
Това не бива да се възприема като излишно плашене на хората, а просто като анализ на събития, които са регистрирани и описани от системата за сеизмологично наблюдение не само на Украйна, но и на останалите страни от региона, твърди Константин Егупов. 
Според него, трябва да се предприемат мерки, за да се ограничат вероятните щети от подобен трус. Сградите, където има съмнения, че ще издържат, да се укрепят, колкото и скъпо да струва, за да не се връщаме към тази тема след като стане земетресението.
Category: Новини | Views: 184 | Added by: CIASEC | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]

РЕКЛАМА

ЗА ОЩЕ ИНФО НАТИСНИ ТУК

ВРЕМЕТО В РУСЕ

РЕКЛАМА

ТЪРСЕНЕ В САЙТА

РЕКЛАМА

РЕКЛАМА

ЗА ОЩЕ ИНФО НАТИСНИ ТУК

РЕКЛАМА